Jedna etapa Okolo Poľska sa definitívne uskutoční na Slovensku

22.01.2014 Celý región

Bratislava 22. januára (TASR) - Slovensko tento rok prvýkrát v histórii privíta na svojom území preteky najvýznamnejšieho seriálu WorldTour. Najlepší svetoví cyklisti by sa mali 7. augusta objaviť na severe krajiny, kde povedie jedna z etáp 71. ročníka pretekov Okolo Poľska.

Už dlhšie avizované informácie, že jedna etapa prestížnych pretekov sa uskutoční na Slovensku, v stredu potvrdili predstavitelia CK Epic Dohňany na svojom oficiálnom profile na facebooku. Dohodu o organizácii podpísali už v utorok riaditeľ podujatia Czeslaw Lang s Jánom Miškovským z CK Epic Dohňany. "Po prvý raz v histórii sa dostane sever našej krajiny na obrazovky desiatok televízií z celého sveta pri priamom prenose z cyklistických pretekov Tour de Pologne. Veríme, že to bude veľký prínos nielen pre fanúšikov cyklistiky, ale aj prezentácia našej krajiny vo svete," píše sa v príspevku. Presná trasa etapy zatiaľ nie je známa.

V rodnej krajine by sa tak mohla predstaviť až pätica slovenských zástupcov vo WorldTour - Peter a Juraj Saganovci (Cannondale), Peter a Martin Velitsovci (BMC/Omega Pharma-QuickStep) a najnovší prírastok Michael Kolář (Tinkoff-Saxo).
 

Vyberte región